Degustační kurz – Jáhly a pohanka – láska na první lžičku
Milujeme jáhly a pohanku a mlsně o nich dokážeme mluvit hodiny. Během tříhodinového kurzu vám prozradíme pár fíglů, abyste si je zamilovali i vy společně s celou rodinou. Třeba roční Emilka nedá bez jáhel ani ránu, takže vám můžeme prozradit pár triků, jak z nich udělat největší pochoutku na světě i pro ty nejmenší. Určitě to klapne i u vás. A protože nesneseme představu, že naše povídání přehluší kručení břicha, tak připravíme degustační menu! Těšte se na: Nepečený jáhelník, Pohankový mls, Zeleninové jáhloto, Zelné pohankové krekry a Jáhlové placičky s rukolou... A budou to takové dobroty, že se vám budou dělat boule za ušima! Mňam!
Termín: 04. 11. 2017, 10.00–13.00 | Místo: SVČ Ottománek, Jitřní 2283, Černošice | Cena: 600 Kč/os. |
Přihlášky a další informace
- Přihlášky a jakékoliv otázky posílejte na: info@nasekase.cz
- Všechny informace pohromadě naleznete v tomto letáku.
Co vás tedy čeká
Jídlo! Debužírování. A taky popovídání si o jáhlách a pohance a vůbec jídle ze všech stran. Jíst zdravě je úplně normální, ale v dnešní době je potřeba znát pár fíglů: kde nakoupit a jak si jídlo připravit. Chcete to trochu času v kuchyni a pak znát správné recepty. A taky zjistíte, že to není ani zas tak drahé. Vaříme hlavně ze základních potravin, nejlépe lokálních. V tomto kurzu se zaměříme na jáhly a pohanku – nasladko i naslano. Ochutnáte několik našich oblíbených a prověřených pokrmů. Navíc vám řekneme vše, co o jáhlách a pohance víme, a proč byste jim vůbec měli udělat čestné místo ve spíži. No a samozřejmě zodpovíme všechny vaše otázky nebo se o to alespoň pokusíme... Navíc si popovídáme i o použitých potravinách: opravdická sójovka Shoyu, semínka a oříšky, bylinky, slazení ovocem... Věříme, že to pro vás bude skvělá inspirace pro zahájení nové éry ve vaší kuchyni. Rodina vás bude milovat!
Menu
- Nepečený jáhelník: osvěžující dezert, který vás nabije energií
- Zeleninové jáhloto: kořenová zelenina chuťově potěší
- Jáhlové placičky s rukolou: křupavé a okouzlující
- Zelné pohankové placičky: kořeněné krekry
- Čokoládový pohankový mls: krémová slast
S sebou si přineste
Jak říká klasik: Dobrou náladu. My vše ostatní zajistíme.
S sebou si odnesete
Všechny recepty, abyste mohli doma ihned začít vařit. A mnoho informací a inspirace.
K zakoupení na místě budou také vybrané ingredience za velice příznivou cenu. Hrnce neprodáváme!
Kromě bohatého občerstvení, který hravě nahradí sobotní oběd u babičky, budeme podávat také kohoutkovku s citrónem i bez, čaje, kávu – to je prostě samozřejmost.
Tešíme se na vás!
Jana Borozidu, David Borozidis a Ottománek